Ázsiai fűszerkeverékek
Az ázsiai fűszerkeverékek ízéről általában
Attól függően, hogy a kontinens mely régiójának ételkülönlegességeit tesztelnénk, más és más ízesítőket szükséges beszereznünk. Ami azonban az ázsiai ételek többségéről általánosságban elmondható, az az, hogy gyakran tartalmaznak gyömbért, fokhagymát, chilit, koriandert, kurkumát, szerecsendiót, csillagánizst és sok más egyéb fűszert és gyógynövényt is.
Ezeket aztán egymással kombinálva, az ázsiai fűszerkeverékek valamelyikéhez bizonyos arányban adva máris megkaphatjuk az adott tájegység jellegzetes ízeit. Webáruházunkban az ikonikus indiai curry és az egészséges, pompás ízvilágú és laktató wok ízeinek eléréséhez szükséges fűszerkeverékek rendelkeznek bérelt hellyel.
Curry fűszerkeverék az indiai ízek szerelmeseinek
Ázsia ízeire gondolva szinte mindenkinek a közkedvelt és méltán híres curry jut eszébe elsőként. A curry por rendkívül gazdag és sokoldalú fűszer, amely markáns, erős és mély ízt ad a felhasználásával készült ételeknek. A hagyományosan Indiából eredő, jellemzően élénksárga színű curry port fűszerek egész sora alkotja. Megtalálható benne a színéért felelős, az egészségre rendkívül pozitív hatással bíró kurkuma, a koriander, némi gyömbér és római kömény, fekete bors, görögszénamag és mustármag a szükséges arányban, valamint só, fahéj, chili és szegfűszeg is.
A Házi Arany jóvoltából elérhető indiai curry fűszerkeverék számos étel ízesítésére alkalmas, így használható húsok, levesek, szószok, zöldségek, köretek elkészítése során is. Webshopunk kétféle kiszerelésben - 250 és 33 grammos változatban - bocsátja a vásárlók rendelkezésére a terméket, így mindenki beszerezheti a számára szükséges mennyiséget. Az ázsiai ízekkel való ismerkedés során kezdjük a kisebb kiszereléssel, ha pedig már szerelembe estünk ezekkel az ellenállhatatlan ételekkel, érdemes beszerezni a gazdaságosabb, nagyobb kiszerelést is.
Az indiai curry por a sokrétűen használható ázsiai fűszerkeverékek legismertebbike, amely lehetőséget ad a kísérletezésre. Legyen szó akár valamilyen húsos, akár pedig egy zöldségekben gazdag, vegán fogásról, az indiai curry fűszerkeverék felhasználásával az ízletes és aromás végeredmény garantált!
Kínai ízek a wok fűszerkeverék segítségével
A wok egy hagyományos kínai serpenyő. Különleges kialakításának köszönhetően használat közben a közepe forró, míg a széle mérsékelt hőmérsékletű marad. Mivel az edény egyenletes hőelosztást biztosít, a segítségével gyorsan, minimális zsíradék hozzáadásával (vagy éppen anélkül) készülhetnek el a finomabbnál finomabb falatok.
Ha ötvözzük a wok főzési technikát a wok fűszerkeverék használatával, máris a konyhánkba költözhetnek a tradicionális kínai ízek. Az ázsiai fűszerkeverékek mindegyikéhez hasonlóan a wok fűszerkeverék is tartalmazza a kontinens konyhájára jellemző alapvető elemeket, így gyömbért, koriandert, mustármagot, kurkumát, római köményt biztosan. Az igazán pikáns aromákról a benne található fahéj, szegfűszeg, fokhagyma, vöröshagyma, fűszerkömény, az ízek kiemeléséről pedig pici só és cukor gondoskodik. Az ázsiai fűszerkeverékek jelen tagja egzotikus, fűszeres ízt ad szinte minden ételnek, amelyhez hozzáadjuk. Kifejezetten jól áll a különféle tésztáknak, húsoknak, halaknak, de nagyon jól illik a zöldségekhez és a rizshez is.
Az ázsiai fűszerkeverékek remek lehetőséggel szolgálnak arra, hogy az indiai vagy a kínai konyha utánozhatatlan ízeit ne csak ezekbe az országokba látogatva vagy az éttermek kínálatában próbálhassuk ki, de saját otthonunkban is átélhessük az általuk kínált kulináris kalandokat. Sokszínűségüknek hála változatos, különleges ízvilágú ételeket tehetünk az asztalra, legyen szó akár egy édes, fűszeres indiai curryről vagy egy egyszerű, de felejthetetlen kínai zöldséges tésztáról.